Strooiwagen fietspaden

Strooiwagen voor fietspaden en wandelgebieden

Ideale strooiwagen voor fietspaden en wandelgebieden

De GDS150 en GDS250 strooiwagens worden door steeds meer gemeentes in Nederland en België ingezet om gladheid te bestrijden op fietspaden en wandelgebieden.

Overwegingen voor de keuze voor deze strooiwagen zijn de eenvoudige bediening, betrouwbaarheid en en gebruiksgemak.

Eenvoudige bediening

De GDS modellen zijn zeer eenvoudig te bedienen. Afhankelijk van de rijsnelheid kan de strooiratio nauwkeurig worden ingesteld, de gebruiker hoeft enkel een hendel over te halen om het aandrijfmechanisme in werking te stellen.

De strooibreedte wordt bepaald door de gereden snelheid met de strooiwagen. Hoe hoger de gereden snelheid (Max 25 km/u) hoe breder het strooipatroon.

Strooikap zoutstrooierDoor montage van een optionele strooikap wordt de strooibreedte beperkt tot ongeveer 2 meter ongeacht de snelheid zodat er niet naast de fietspaden wordt gestrooid.

Betrouwbaarheid

De GDS serie strooiwagens worden door de wielas aangedreven. Door deze betrouwbare aandrijving worden de strooischijf en de transportband aangedreven. Het voordeel van de transportband is dat het strooimateriaal niet vast komt te zitten in de trechter.

Door het unieke kluitenbreeksysteem zal er geen brugvorming plaatsvinden, en zal het strooizout (ook als het al wat vochtig is) altijd blijven doorstromen.

Gebruiksgemak

De GDS strooiwagen wordt gewaardeerd door het grote gebruiksgemak.

Door de simpele maar betrouwbare aandrijving zijn ze eenvoudig te onderhouden. Daarnaast kunnen ze met ieder voertuig worden gebruikt, van werktuigdrager, UTV’s (bijvoorbeeld John Deere Gator, Kubota RTV), (compact) tractoren of gewoon achter de auto of bus.

Door de geringe breedte van 1300 mm  kunnen deze strooiers ook op smalle voetpaden worden ingezet of tussen fietspaaltje doorrijden.

De strooiwagen is eenvoudig in te stellen, waardoor er ook zeer nauwkeurig gestrooid kan worden en iedereen de machine zonder dure cursus of computerkennis kan gebruiken.

Video GDS strooiwagen

Speciaal voor deze wielaandreven strooiers heeft Logic een video gemaakt met uitleg over de machine. Klik hier voor de video.

GDS Modellen

Logic heeft twee GDS modellen.

GDS150 zoutstrooier

GDS150 strooiwagenDe GDS150 heeft een inhoud van 335 kg zout. Dit model is geschikt voor voertuigen die tot 600 kg. mogen trekken of kleinere terreinen. (Klik hier om naar de GDS150 productpagina te gaan)

GDS250 zoutstrooier

Strooiwagen model GDS250  De GDS250 strooiwagen heeft een inhoud van rond de 500 kg zout. Klik hier om naar de productpagina van de GDS250 te gaan.

Informatie

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen of deze strooiwagen ook voor uw gemeente geschikt is dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen via +31-(0)523-788306 of via dit formulier.